Ford Mustang Shelby GT350 Fastback

sold to Switzerland ch
Merk
Ford
Model
Mustang Shelby GT350 Fastback Coupé
Transmissie
Handgeschakeld
Brandstof
Benzine
Kilometerstand
12.481km
Cilinderinhoud
5.766 CC
Bouwjaar
1969

Als er iemand verantwoordelijk was voor bijzonder interessante auto’s in de auto-historie, dan is dat zonder twijfel Caroll Shelby. Er zijn uiteraard meerdere auto’s te noemen, maar deze Shelby Mustang is een schitterend voorbeeld. Nu is de Ford Mustang op zich zelf al een icoon te noemen. Maar dat geldt nog meer voor deze Shelby GT 350 die in 1969 werd geproduceerd. Van dit model zijn iets meer dan 1000 exemplaren gemaakt, wat de auto best zeldzaam maakt. De auto is oorspronkelijk geproduceerd in Dearborn en geleverd in de Verenigde Staten. Deze Shelby is een paar jaar geleden in Nederland gekomen. En we zijn nu best een beetje trots dat we nu een echte Shelby 350 GT in onze collectie kunnen aanbieden. Lees meer..

Deel deze klassieker
Als er iemand verantwoordelijk was voor bijzonder interessante auto’s in de auto-historie, dan is dat zonder twijfel Caroll Shelby. Er zijn uiteraard meerdere auto’s te noemen, maar deze Shelby Mustang is een schitterend voorbeeld. Nu is de Ford Mustang op zich zelf al een icoon te noemen. Maar dat geldt nog meer voor deze Shelby GT 350 die in 1969 werd geproduceerd. Van dit model zijn iets meer dan 1000 exemplaren gemaakt, wat de auto best zeldzaam maakt. De auto is oorspronkelijk geproduceerd in Dearborn en geleverd in de Verenigde Staten. Deze Shelby is een paar jaar geleden in Nederland gekomen. En we zijn nu best een beetje trots dat we nu een echte Shelby 350 GT in onze collectie kunnen aanbieden.

Deze prachtige 350 GT is in zeer mooie conditie. De sportieve en tevens stijlvolle kleur rood heeft nog zijn diepe glans en de diverse chroom- en sierdelen zijn nog in zeer goede staat. Ook de diverse rubberdelen zijn nog in hele goede conditie. De carrosseriekleur vormt de perfecte combinatie met het zwart lederen interieur. Het is duidelijk te zien dat de auto met zorg is onderhouden. In Nederland is de onderzijde grondig en vakkundig aangepakt en is er ook groot onderhoud aan de auto uitgevoerd. De facturen hiervan zijn bij de auto aanwezig.

Ook het interieur is nog in zeer goede staat. Het is al heerlijk om in deze schitterende Mustang te zitten en de sfeer uit de jaren 60 te proeven. De stoelen zitten comfortabel en stevig. Het zwart lederen interieur is nog in hele goede staat en ook de diverse chroom- en sierdelen zijn nog in goede conditie. Het dashboard is nog bijzonder mooi en ook de diverse hout afwerkingen zijn nog gaaf en intact. De originele radio zit nog keurig in de auto, maar functioneert niet. Dat is ook helemaal niet nodig bij deze auto, want de muziek komt al uit het uitlaatsysteem.

Deze Shelby GT 350 rijdt heerlijk, zonder enige twijfel. Het is al een schitterende auto om te zien, maar rijden is de ultieme beleving van deze sportieve, Amerikaanse klassieke auto. Er is in de afgelopen jaren groot onderhoud aan uitgevoerd. Het resultaat is een heerlijk rijdende auto die bijzonder comfortabel schakelt en stuurt. Voor sportief rijden, hoef je het gaspedaal maar even aan te raken. Het geluid en de 290 pk uit het 351 V8 motorblok (met Edelbrock carburateur) maken de beleving en sensatie compleet. De remmen voelen degelijk en goed aan. Ook het schakelen gaat heel erg soepel. Kortom, een heerlijke rijdersauto, perfect geschikt voor relaxte toerritten èn voor het sportievere werk.

Zie onze website https://www.klassiekaktief.nl. Voor bezichtiging verzoeken wij u vriendelijk eerst een afspraak te maken.


If anyone was responsible for particularly interesting cars in automotive history, it is without a doubt Caroll Shelby. There are of course several cars to mention, but this Shelby Mustang is a wonderful example. Now the Ford Mustang can be called an icon in its own right. But that applies even more to this Shelby GT 350 that was produced in 1969. Just over 1000 copies of this model were made, which makes the car quite rare. The car was originally produced in Dearborn and delivered in the United States. This Shelby came to the Netherlands a few years ago. And we are now quite proud that we can now offer a real Shelby 350 GT in our collection.

This beautiful 350 GT is in very nice condition. The sporty and stylish red color still has a deep shine and the various chrome and trim parts are still in very good condition. The various rubber parts are also still in very good condition. The body color is the perfect combination with the black leather interior. It is clearly visible that the car has been maintained with care. The underside has been thoroughly and professionally tackled in the Netherlands and major maintenance has also been carried out on the car. The invoices for this are present with the car.

The interior is also still in very good condition. It is wonderful to sit in this beautiful Mustang and experience the atmosphere of the 60s. The chairs are comfortable and sturdy. The black leather interior is still in very good condition and the various chrome and trim parts are also still in good condition. The dashboard is still very beautiful and the various wood finishes are still intact and intact. The original radio is still neatly in the car, but does not function. That is not necessary at all with this car, because the music already comes from the exhaust system.

This Shelby GT 350 drives great, without a doubt. It is already a beautiful car to look at, but driving is the ultimate experience of this sporty, American classic car. Major maintenance has been carried out in recent years. The result is a wonderfully driving car that shifts and steers exceptionally comfortably. For sporty driving, you only have to touch the accelerator pedal. The sound and 290 hp from the 351 V8 engine block (with Edelbrock carburetor) complete the experience and sensation. The brakes feel solid and good. Switching is also very smooth. In short, a wonderful driver's car, perfectly suitable for relaxed tours and for sporty work.

See our website https://www.klassiekaktief.nl. We kindly request that you make an appointment first before viewing.

Interesse in deze schitterende oldtimer?

Neem vrijblijvend contact op met 033 3030 734 of mail naar info@klassiekaktief.nl. Wij vertellen u graag meer. De gewenste oldtimer niet gevonden? Plaats dan een zoekopdracht.

  • Bezichtiging graag op afspraak
  • Persoonlijk advies
  • Een vrijblijvende proefrit
  • Inruil van huidige auto bespreekbaar

neem contact op

Stationsweg 416
3925 CG Scherpenzeel
T 033-3030734
E info@klassiekaktief.nl
 

neem contact op

 

als eerste in jouw mailbox. Schrijf je nu in!