Chevrolet Bel Air

Merk
Chevrolet
Model
Bel Air Sedan
Transmissie
Automaat
Brandstof
Benzine
Kilometerstand
65.586km
Cilinderinhoud
4.637 CC
Bouwjaar
1960
Prijs
€ 31.950

Interesse?

neem contact op

Soms hebben we ze in huis… van die prachtige parels die in de geschiedenis van auto industrie voorkomen. Deze schitterende Chevrolet Bel Air uit 1960 is zo’n parel. Het gaat hier om de 4e generatie van dit model en deze is slechts 2 jaar geproduceerd. Het is hiermee een van de laatste modellen met de kenmerkende en stijlvolle vleugels aan de achterzijde. Deze stijlvolle amerikaanse klassieker is niet alleen schitterend om te zien, maar ook heerlijk om mee te rijden. Lees meer..

Deel deze klassieker
Soms hebben we ze in huis… van die prachtige parels die in de geschiedenis van auto industrie voorkomen. Deze schitterende Chevrolet Bel Air uit 1960 is zo’n parel. Het gaat hier om de 4e generatie van dit model en deze is slechts 2 jaar geproduceerd. Het is hiermee een van de laatste modellen met de kenmerkende en stijlvolle vleugels aan de achterzijde. Deze stijlvolle amerikaanse klassieker is niet alleen schitterend om te zien, maar ook heerlijk om mee te rijden.

Deze Chevrolet Bel Air is geproduceerd in 1960 en in de jaren 90 door een firma uit Groningen naar Nederland gehaald. De auto is toen volledig gerestaureerd en hiervan zijn veel foto’s beschikbaar. Uit deze fotoreportage blijkt dat de auto voor de restauratie al in hele goede staat was. Daarom is er ook nooit aan de auto gelast en zelfs de bekleding is grotendeels origineel gehouden. De motor en de versnellingsbak zijn beiden volledig gereviseerd. In de jaren erna is de auto met zeer veel liefde en zorg onderhouden. Het resultaat is dat er nu een parel van een auto staat die we met gepaste trots aan kunnen bieden in onze collectie.

Wat moeten we zeggen over de conditie? De auto is in zeer goede (bijna perfecte) conditie. Het lakwerk is in prachtige staat en heeft nog een diepe glans. Ook de diverse chroom en sierdelen zijn in hele goede conditie. Dit geldt ook voor de diverse rubberdelen en afwerkingen. De carrosseriedelen sluiten heel goed op elkaar aan.
Het interieur ademt de luxe en comfort van de jaren 60. Zowel de voorbank als de achterbank zijn in perfecte conditie en ze zitten bijzonder comfortabel. De afwerking is nog bijzonder goed en ook het schitterende dashboard is nog in hele goede staat. De originele radio is nog aanwezig en ook de stijlvolle tellerunits zijn nog in prima conditie.

Als de motorkap opengaat, is er een keurig verzorgde motorruimte te zien. De 4,8 liter motor loopt bijzonder mooi en rustig en de automatische versnellingsbak schakelt soepel en goed. Het is duidelijk zichtbaar dat deze auto met zeer veel liefde en zorg is onderhouden. Ook de remmen voelen stevig en solide aan. Het rijden is een ware belevenis en in deze stijlvolle en schitterende Chevrolet Bel Air. Het feit dat het hier om een zeldzame 4e generatie gaat, maakt deze auto extra bijzonder.

Zie onze website https://www.klassiekaktief.nl. Voor bezichtiging verzoeken wij u vriendelijk eerst een afspraak te maken.


Sometimes we have them in our house... those beautiful pearls that appear in the history of the car industry. This beautiful 1960 Chevrolet Bel Air is such a gem. This is the 4th generation of this model and it was only produced for 2 years. This makes it one of the last models with the characteristic and stylish wings at the rear. This stylish American classic is not only beautiful to look at, but also wonderful to drive.

This Chevrolet Bel Air was produced in 1960 and brought to the Netherlands in the 1990s by a company from Groningen. The car was then completely restored and many photos are available. This photo report shows that the car was already in very good condition before the restoration. That is why the car has never been welded and even the upholstery has been largely kept original. The engine and gearbox have both been completely overhauled. In the years that followed, the car was maintained with a lot of love and care. The result is that we now have a gem of a car that we can proudly offer in our collection.

What should we say about the condition? The car is in very good (almost perfect) condition. The paintwork is in beautiful condition and still has a deep shine. The various chrome and trim parts are also in very good condition. This also applies to the various rubber parts and finishes. The body parts fit together very well.
The interior exudes the luxury and comfort of the 1960s. Both the front and rear seats are in perfect condition and are very comfortable. The finish is still very good and the beautiful dashboard is also still in very good condition. The original radio is still present and the stylish counter units are still in excellent condition.

When the hood opens, a neatly maintained engine compartment is visible. The 4.8 liter engine runs very nice and quiet and the automatic gearbox shifts smoothly and well. It is clearly visible that this car has been maintained with a lot of love and care. The brakes also feel sturdy and solid. Driving is a true experience in this stylish and beautiful Chevrolet Bel Air. The fact that this is a rare 4th generation makes this car extra special.

See our website https://www.klassiekaktief.nl. We kindly request that you make an appointment first before viewing.

Interesse in deze schitterende oldtimer?

Neem vrijblijvend contact op met 033 3030 734 of mail naar info@klassiekaktief.nl. Wij vertellen u graag meer. De gewenste oldtimer niet gevonden? Plaats dan een zoekopdracht.

  • Bezichtiging graag op afspraak
  • Persoonlijk advies
  • Een vrijblijvende proefrit
  • Inruil van huidige auto bespreekbaar

neem contact op

Stationsweg 416
3925 CG Scherpenzeel
T 033-3030734
E info@klassiekaktief.nl
 

neem contact op

 

als eerste in jouw mailbox. Schrijf je nu in!