Panther Kallista 2.8L V6

Merk
Panther
Model
Kallista 2.8L V6 Cabriolet
Transmissie
Handgeschakeld
Brandstof
Benzine
Kilometerstand
71.088km
Cilinderinhoud
2.792 CC
Bouwjaar
1984
Prijs
€ 17.950

Interesse?

neem contact op

Een eigenzinnige en heerlijk rijdende roadster met stijlvolle carrosserie, dat zijn een paar kenmerken van deze Panther Kallista. Het is niet alleen een leuke auto om te zien, maar ook om te rijden! Het is bovendien ook een zeer zeldzame auto. Er zijn er ongeveer 1400 van geproduceerd in de jaren 1982 tot 1990. Er was toen keuze uit de 1.6 liter, 2.0 liter of de 2.8 liter V6 motor. Deze schitterende Panther Kallista is in 1984 geproduceerd en voorzien van de heerlijke 2.8 V6 motor (afkomstig van Ford) en is daarmee een de meest aantrekkelijke uitvoering. Lees meer..

Deel deze klassieker
Een eigenzinnige en heerlijk rijdende roadster met stijlvolle carrosserie, dat zijn een paar kenmerken van deze Panther Kallista. Het is niet alleen een leuke auto om te zien, maar ook om te rijden! Het is bovendien ook een zeer zeldzame auto. Er zijn er ongeveer 1400 van geproduceerd in de jaren 1982 tot 1990. Er was toen keuze uit de 1.6 liter, 2.0 liter of de 2.8 liter V6 motor. Deze schitterende Panther Kallista is in 1984 geproduceerd en voorzien van de heerlijke 2.8 V6 motor (afkomstig van Ford) en is daarmee een de meest aantrekkelijke uitvoering.

De auto is in 1984 geleverd in United Kingdom en in 1997 in Nederland gekomen. De auto is al die jaren met veel liefde onderhouden. Dat is duidelijk merkbaar als je met de auto gaat rijden. Deze Panther Kallista is nog in zeer goede conditie. Er is in de afgelopen jaren regelmatig mee gereden en dat is te zien aan een paar kleine gebruikerssporen. De carrosserie is nog in hele goede staat en ook de lak is nog in prima conditie. De diverse chroom- en sierdelen zijn nog in goede conditie. Ce carrosseriedelen sluiten mooi aan en ook de diverse rubberdelen zijn nog in goede staat. De grote Cibie verstralers geven de auto een extra stoere uitstraling. En de verchroomde spaakvelgen maken het geheel extra compleet.

Ook het interieur van deze rechtsgestuurde Panther Kallista is nog in hele nette conditie. De mooie donkerbruin lederen stoelen vormen samen met de houten afwerking in het dashboard. Het interieur is netjes verzorgd en alles is nog in goede staat. De stoelen zitten bijzonder comfortabel en alle instrumenten werken naar behoren. Naast de cabrioletkap is er nog een extra afdekhoes beschikbaar.

Met deze Panther Kallista is het bijzonder heerlijk om te rijden. De 2.8 liter V6 is de perfecte motor voor deze stijlvolle roadster. De auto schakelt en stuurt heel soepel en ook de remmen voelen degelijk en stevig aan. Het is duidelijk merkbaar dat de auto heel goed is onderhouden. Voor degene die een leuke en betaalbare, klassieke roadster zoekt, heeft met deze Panther Kallista de perfecte auto gevonden.

Zie onze website https://www.klassiekaktief.nl. Voor bezichtiging verzoeken wij u vriendelijk eerst een afspraak te maken.

A quirky and wonderfully driving roadster with a stylish body, these are a few features of this Panther Kallista. It is not only a fun car to look at, but also to drive! It is also a very rare car. Approximately 1400 of them were produced from 1982 to 1990. There was a choice of the 1.6 liter, 2.0 liter or the 2.8 liter V6 engine. This beautiful Panther Kallista was produced in 1984 and equipped with the wonderful 2.8 V6 engine (from Ford) and is therefore the most attractive version.

The car was delivered in the United Kingdom in 1984 and arrived in the Netherlands in 1997. The car has been lovingly maintained all these years. This is clearly noticeable when you drive the car. This Panther Kallista is still in very good condition. It has been driven regularly in recent years and this can be seen from a few minor signs of wear. The bodywork is still in very good condition and the paint is also still in excellent condition. The various chrome and trim parts are still in good condition. The body parts fit nicely and the various rubber parts are still in good condition. The large Cibie spotlights give the car an extra cool look. And the chrome spoke rims make it extra complete.

The interior of this right-hand drive Panther Kallista is also still in very good condition. The beautiful dark brown leather seats combine with the wooden finish in the dashboard. The interior has been neatly maintained and everything is still in good condition. The seats are very comfortable and all instruments work properly. In addition to the convertible top, an extra cover is available.

This Panther Kallista is particularly wonderful to drive. The 2.8 liter V6 is the perfect engine for this stylish roadster. The car shifts and steers very smoothly and the brakes also feel solid and sturdy. It is clearly noticeable that the car has been very well maintained. For those who are looking for a fun and affordable classic roadster, this Panther Kallista has found the perfect car.

See our website https://www.klassiekaktief.nl. We kindly request that you make an appointment first before viewing.

Interesse in deze schitterende oldtimer?

Neem vrijblijvend contact op met 033 3030 734 of mail naar info@klassiekaktief.nl. Wij vertellen u graag meer. De gewenste oldtimer niet gevonden? Plaats dan een zoekopdracht.

  • Bezichtiging graag op afspraak
  • Persoonlijk advies
  • Een vrijblijvende proefrit
  • Inruil van huidige auto bespreekbaar

neem contact op

Stationsweg 416
3925 CG Scherpenzeel
T 033-3030734
E info@klassiekaktief.nl
 

neem contact op

 

als eerste in jouw mailbox. Schrijf je nu in!