Daimler Conquest MK1 Fully Restored

Merk
Daimler
Model
Conquest MK1 Fully Restored
Transmissie
Handgeschakeld
Brandstof
Benzine
Kilometerstand
442km
Cilinderinhoud
2.433 CC
Bouwjaar
1953
Prijs
€ 19.850

Interesse?

neem contact op

In de historie van de vele klassieke engelse voertuigen is er bijzonder veel keuze uit diverse schitterende modellen. Er zijn bekende en (inmiddels) beroemde klassieke auto’s en er zijn minder bekende voertuigen. Onder deze laatste categorie valt eigenlijk ook deze zeer unieke en schitterende Daimler Conquest MK1 uit 1953. Deze stijlvolle engelse saloon werd geproduceerd van 1953 tot 1958. Het was de opvolger van de Daimler Consort en de auto is gebaseerd op de Lanchester Fourteen. Deze in 1953 geproduceerde Conquest is dus een van de eerst geproduceerde exemplaren van dit model. Lees meer..

Deel deze klassieker
In de historie van de vele klassieke engelse voertuigen is er bijzonder veel keuze uit diverse schitterende modellen. Er zijn bekende en (inmiddels) beroemde klassieke auto’s en er zijn minder bekende voertuigen. Onder deze laatste categorie valt eigenlijk ook deze zeer unieke en schitterende Daimler Conquest MK1 uit 1953. Deze stijlvolle engelse saloon werd geproduceerd van 1953 tot 1958. Het was de opvolger van de Daimler Consort en de auto is gebaseerd op de Lanchester Fourteen. Deze in 1953 geproduceerde Conquest is dus een van de eerst geproduceerde exemplaren van dit model.

De auto is in zeer schitterende en volledig gerestaureerde conditie. In 1974 is deze stijlvolle saloon in Nederland gekomen. In 2008 is de auto volledig body-off gerestaureerd en het motorblok is volledig gereviseerd. Uiteraard is hier documentatie met foto’s van aanwezig. Ook het interieur is compleet vernieuwd met een stijlvolle grijze lederen bekleding. Daarbij is tevens het houtwerk vernieuwd in combinatie met diverse chroom- en sierdelen. Kortom… de auto is in zeer bijzondere en schitterende perfecte conditie.

Zoals gezegd, de conditie is in schitterende conditie. De lak heeft een prachtige diepe glans en de kleurencombinatie is werkelijk prachtig. Ook de diverse chroom- en sierdelen zijn in perfecte staat. Ook de diverse rubberdelen zijn in zeer goede conditie. De carrosseriedelen sluiten zeer goed op elkaar aan en de portieren sluiten degelijk en goed. Dat kan ook haast niet anders, bij een volledig body-off gerestaureerde Daimler Conquest.

Dit geldt hetzelfde voor het interieur. Ook dit is in volledige, prachtige nieuwstaat. Het lichtgrijs lederen interieur is volledig nieuw, evenals de professioneel afgewerkte hemelbekleding. Het is genieten in deze prachtige volledig nieuwe klassieke Daimler. Het dashboard is ook in zeer mooie conditie en alle instrumenten werken naar behoren. Het houtwerk is prachtig om te zien en ook de diverse tellers zijn in zeer mooie conditie.

Wat ook bijzonder is aan deze auto, is de unieke preselector versnellingsbak. Schakelen gaat bij deze schitterende klassieke auto bijzonder eenvoudig en rijden is hiermee verbazingwekkend comfortabel. De volledig gereviseerde 2433 cc zes in lijn motor loopt bijzonder rustig en soepel. De auto stuurt en rijdt bijzonder comfortabel. De remmen werken degelijk en voelen solide aan. Rijden in deze klassieke Daimler is verbazingwekkend en bijzonder heerlijk.

Zie onze website https://www.klassiekaktief.nl. Voor bezichtiging verzoeken wij u vriendelijk eerst een afspraak te maken.


In the history of the many classic English vehicles, there is a wide choice of various beautiful models. There are well-known and (now) famous classic cars and there are lesser-known vehicles. This last category also includes this very unique and beautiful Daimler Conquest MK1 from 1953. This stylish English saloon was produced from 1953 to 1958. It was the successor to the Daimler Consort and the car is based on the Lanchester Fourteen. This Conquest, produced in 1953, is therefore one of the first copies of this model produced.

The car is in very beautiful and fully restored condition. This stylish saloon came to the Netherlands in 1974. In 2008 the car was completely body-off restored and the engine block was completely overhauled. Of course, documentation with photos is available. The interior has also been completely renovated with stylish gray leather upholstery. The woodwork has also been renewed in combination with various chrome and trim parts. In short... the car is in very special and beautiful perfect condition.

As mentioned, the condition is in beautiful condition. The paint has a beautiful deep shine and the color combination is truly beautiful. The various chrome and trim parts are also in perfect condition. The various rubber parts are also in very good condition. The body parts fit together very well and the doors close solidly and well. That could hardly be otherwise, with a fully body-off restored Daimler Conquest.

This also applies to the interior. This is also in complete, beautiful new condition. The light gray leather interior is completely new, as is the professionally finished headliner. Enjoy this beautiful, completely new classic Daimler. The dashboard is also in very nice condition and all instruments work properly. The woodwork is beautiful to look at and the various counters are also in very nice condition.

What is also special about this car is the unique preselector gearbox. Shifting gears is very easy in this beautiful classic car and driving is surprisingly comfortable. The completely overhauled 2433 cc six-in-line engine runs very quietly and smoothly. The car steers and drives very comfortably. The brakes work well and feel solid. Driving this classic Daimler is amazing and exceptionally wonderful.

See our website https://www.klassiekaktief.nl. We kindly request that you make an appointment first before viewing.

Interesse in deze schitterende oldtimer?

Neem vrijblijvend contact op met 033 3030 734 of mail naar info@klassiekaktief.nl. Wij vertellen u graag meer. De gewenste oldtimer niet gevonden? Plaats dan een zoekopdracht.

  • Bezichtiging graag op afspraak
  • Persoonlijk advies
  • Een vrijblijvende proefrit
  • Inruil van huidige auto bespreekbaar

neem contact op

Stationsweg 416
3925 CG Scherpenzeel
T 033-3030734
E info@klassiekaktief.nl
 

neem contact op

 

als eerste in jouw mailbox. Schrijf je nu in!