Morris 8 Convertible

sold to Belgium be
Merk
Morris
Model
8 Convertible
Transmissie
Handgeschakeld
Brandstof
Benzine
Kilometerstand
36.934km
Cilinderinhoud
918 CC
Bouwjaar
1935

Af en toe hebben we zo’n auto, uniek in meerdere opzichten. Een Morris 8, van de eerste serie en dan ook nog eens een convertible (open tourer). Deze Morris 8 is geproduceerd in 1935 en daarmee een Series I. Een prachtige en stijlvolle engelse klassieker in een schitterende kleurencombinatie groen met zwart. Ook het groene interieur vormt een perfecte afspiegeling en beleving uit de jaren 30. Lees meer..

Deel deze klassieker
Af en toe hebben we zo’n auto, uniek in meerdere opzichten. Een Morris 8, van de eerste serie en dan ook nog eens een convertible (open tourer). Deze Morris 8 is geproduceerd in 1935 en daarmee een Series I. Een prachtige en stijlvolle engelse klassieker in een schitterende kleurencombinatie groen met zwart. Ook het groene interieur vormt een perfecte afspiegeling en beleving uit de jaren 30.

Deze Morris 8 is oorspronkelijk geproduceerd in 1935 en 60 jaar later in Nederland geregistreerd. Helaas is er geen onderhoudshistorie beschikbaar, maar een enkele blik op de auto laat zien dat deze auto met zeer veel zorg en liefde is onderhouden. De auto is volledig gerestaureerd en in bijna perfecte nieuwstaat gebracht. Dat is te zien aan de zeer goede conditie van de auto, zowel qua lakwerk, chroomwerk en ook het interieur. Alles is met zeer veel zorg gedaan en ook met behoud van originaliteit.

De carrosserie is in zeer goede en bijna perfecte staat. Het lakwerk is bijzonder mooi en ook de diverse chroomdelen zijn in (bijna) nieuwstaat. Het stijlvolle groen met zwart staat bijzonder mooi bij deze auto. Alle carrosseriedelen sluiten goed op elkaar aan en het is duidelijk te zien dat er sprake is van een vakkundige restauratie. Ook het interieur is in nagenoeg perfecte conditie. De groen lederen bekleding is in goede conditie. Het dashboard is in prima staat en alle instrumenten werken naar behoren. De stoelen zijn niet alleen in goede conditie, ze zitten ook bijzonder comfortabel.

Als de motorkap wordt geopend, zien we een schitterende en keurig verzorgde motorruimte. Het is bijna nieuwstaat, zo mooi, netjes en verzorgd. Overigens, het ziet er niet alleen zo uit, zo is het ook. De motor loopt bijzonder rustig en soepel en de auto rijdt bijzonder fijn. Schakelen en sturen gaat heel soepel en trefzeker. Dit is een bijzonder vriendelijke ‘pre-war’ klassieke auto. De cabrioletkap is ook nog in bijzonder goede conditie en ook de aanwezige zijschermen zijn in (bijna) nieuwstaat.

Zoekt u een schitterende en comfortabele ‘pre-war’ auto? U heeft hem nu gevonden met deze schitterende 1935 Morris 8 Open Tourer.

Zie onze website https://www.klassiekaktief.nl. Voor bezichtiging verzoeken wij u vriendelijk eerst een afspraak te maken.

Occasionally we have such a car, unique in several respects. A Morris 8, from the first series and then also a convertible (open tourer). This Morris 8 was produced in 1935 and therefore a Series I. A beautiful and stylish English classic in a beautiful color combination of green with black. The green interior is also a perfect reflection and experience of the 1930s.

This Morris 8 was originally produced in 1935 and registered in the Netherlands 60 years later. Unfortunately, no maintenance history is available, but a single look at the car shows that this car has been maintained with great care and love. The car has been fully restored and brought to near mint condition. This can be seen in the very good condition of the car, both in terms of paintwork, chrome and also the interior. Everything has been done with great care and also while retaining originality.

The body is in very good and near perfect condition. The paintwork is particularly beautiful and the various chrome parts are also in (almost) new condition. The stylish green with black is particularly beautiful with this car. All body parts fit together well and it is clear to see that there is a professional restoration. The interior is also in near perfect condition. The green leather upholstery is in good condition. The dashboard is in good condition and all instruments work properly. The seats are not only in good condition, they are also very comfortable.

When the hood is opened, we see a beautiful and neatly maintained engine compartment. It is almost new condition, so beautiful, neat and tidy. By the way, it doesn't just look like it, it is. The engine runs very quietly and smoothly and the car drives very well. Shifting and steering is very smooth and accurate. This is a very friendly pre-war classic car. The convertible top is also still in very good condition and the side screens present are also in (almost) new condition.

Are you looking for a beautiful and comfortable 'pre-war' car? You have now found it with this beautiful 1935 Morris 8 Open Tourer.

See our website https://www.klassiekaktief.nl. For viewing, we kindly ask you to make an appointment first.

Interesse in deze schitterende oldtimer?

Neem vrijblijvend contact op met 033 3030 734 of mail naar info@klassiekaktief.nl. Wij vertellen u graag meer. De gewenste oldtimer niet gevonden? Plaats dan een zoekopdracht.

  • Bezichtiging graag op afspraak
  • Persoonlijk advies
  • Een vrijblijvende proefrit
  • Inruil van huidige auto bespreekbaar

neem contact op

Stationsweg 416
3925 CG Scherpenzeel
T 033-3030734
E info@klassiekaktief.nl
 

neem contact op

 

als eerste in jouw mailbox. Schrijf je nu in!