Jaguar XJ-6 4.2l Saloon Series II

sold to France fr
Merk
Jaguar
Model
XJ-6 4.2l Saloon Series II Sedan
Transmissie
Automaat
Brandstof
Benzine
Kilometerstand
97.891km
Cilinderinhoud
4.235 CC
Bouwjaar
1978

Binnen het modellengamma van het stijlvolle Engelse merk Jaguar, is de XJ wel een van de meest bekende. Deze schitterende luxueuze sedan is vanaf de introductie in 1968 het vlaggenschip van het merk Jaguar. Als eerste werd de Series I geïntroduceerd en halverwege de jaren 70 kwam de Series II op de markt. De wijzigingen waren minimaal, zodat het stijlvolle en karakteristieke ontwerp behouden bleef. Lees meer..

Deel deze klassieker
Binnen het modellengamma van het stijlvolle Engelse merk Jaguar, is de XJ wel een van de meest bekende. Deze schitterende luxueuze sedan is vanaf de introductie in 1968 het vlaggenschip van het merk Jaguar. Als eerste werd de Series I geïntroduceerd en halverwege de jaren 70 kwam de Series II op de markt. De wijzigingen waren minimaal, zodat het stijlvolle en karakteristieke ontwerp behouden bleef.

Deze prachtige Jaguar XJ6 is van 1978 en geproduceerd in de bijzonder mooie kleur Regency Red. In combinatie met de beige lederen bekleding vormt dit een zeer stijlvolle en unieke combinatie. De auto is oorspronkelijk geleverd in Zwitserland en in 2002 in Nederland gekomen. Aan de auto is duidelijk te zien dat deze met veel zorg en liefde is onderhouden.

De carrosserie is nog in zeer goede conditie. Het lakwerk is bijzonder mooi en ook het chroomwerk is nog in prima staat. De carrosseriedelen sluiten zeer goed aan en de prachtige kleur Regency Red heeft nog steeds zijn diepe glans. Deze Jaguar XJ6 Series II is nog in zijn originele kleurencombinatie en in zeer goede staat.

Ook het interieur is nog in zeer goede en authentieke conditie. De stijlvolle beige lederen bekleding is in prima staat, waarbij de achterbank nog in bijna nieuwstaat is. Ook het prachtige houten dashboard is bijzonder mooi en alle instrumenten werken ook naar behoren. De diverse chroomdelen in het interieur zijn nog in prima staat. De hemelbekleding is ook nog zeer netjes. Er zijn sporen van lichte patina, wat deze auto extra aantrekkelijk maakt.

Deze Jaguar XJ6 met 4.2 liter 6 cilinder motor is technisch helemaal in orde. Recent is er zeer groot onderhoud uitgevoerd, de factuur hiervan is ook aanwezig. De auto rijdt en stuurt bijzonder soepel en goed. Het onderstel is voorzien van een beschermingscoating om de auto ook voor langere tijd in goede conditie te houden. De automaatbak voelt heel soepel aan en ook de remmen functioneren zeer goed.

Deze schitterende Jaguar XJ6 heeft nog veel originaliteit behouden en is met zijn schitterende kleurencombinatie een unieke auto. Voor degene die een bijzonder goede XJ zoekt, is dit de auto!

Zie onze website https://www.klassiekaktief.nl. Voor bezichtiging verzoeken wij u vriendelijk eerst een afspraak te maken.


Within the model range of the stylish English brand Jaguar, the XJ is one of the most famous. This stunning luxury sedan has been the flagship of the Jaguar brand since its introduction in 1968. The Series I was introduced first and the Series II came on the market in the mid-1970s. The changes were minimal, so that the stylish and characteristic design was preserved.

This beautiful Jaguar XJ6 is from 1978 and produced in the very beautiful color Regency Red. In combination with the beige leather upholstery, this forms a very stylish and unique combination. The car was originally delivered in Switzerland and arrived in the Netherlands in 2002. The car clearly shows that it has been maintained with great care and love.

The body is still in very good condition. The paintwork is particularly beautiful and the chrome is also still in good condition. The body panels fit very well and the beautiful Regency Red color still has its deep shine. This Jaguar XJ6 Series II is still in its original color combination and in very good condition.
The interior is also still in very good and authentic condition. The stylish beige leather upholstery is in excellent condition, with the rear seat still in almost new condition. The beautiful wooden dashboard is also very beautiful and all instruments also work properly. The various chrome parts in the interior are still in good condition. The headliner is also still very neat. There are traces of light patina, which makes this car extra attractive.

This Jaguar XJ6 with 4.2 liter 6 cylinder engine is technically completely in order. Major maintenance has recently been carried out, the invoice is also present. The car drives and steers very smoothly and well. The chassis has a protective coating to keep the car in good condition for a longer period of time. The automatic gearbox feels very smooth and the brakes also function very well.

This beautiful Jaguar XJ6 has retained a lot of originality and with its beautiful color combination is a unique car. For those looking for a particularly good XJ, this is the car!

See our website https://www.klassiekaktief.nl. For viewing, we kindly ask you to make an appointment first.

Interesse in deze schitterende oldtimer?

Neem vrijblijvend contact op met 033 3030 734 of mail naar info@klassiekaktief.nl. Wij vertellen u graag meer. De gewenste oldtimer niet gevonden? Plaats dan een zoekopdracht.

  • Bezichtiging graag op afspraak
  • Persoonlijk advies
  • Een vrijblijvende proefrit
  • Inruil van huidige auto bespreekbaar

neem contact op

Stationsweg 416
3925 CG Scherpenzeel
T 033-3030734
E info@klassiekaktief.nl
 

neem contact op

 

als eerste in jouw mailbox. Schrijf je nu in!