Morris Eight Series E

sold to the Netherlands nl
Merk
Morris
Model
Eight Series E
Transmissie
Handgeschakeld
Brandstof
Benzine
Kilometerstand
6.075km
Cilinderinhoud
918 CC
Bouwjaar
1946

Met gepaste trots presenteren we deze bijzonder leuke en zeer zeldzame klassieker. Ondanks het feit dat de auto in grote aantallen is verkocht (van 1935 tot 1948), is de Morris 8 een zeldzame klassieker geworden. Deze Morris 8 Series E is van 1946 en is daarmee een van de laatst geproduceerde Morris 8. Uniek voor die tijd was dat de auto al gesynchroniseerde versnellingen had (uitgezonderd de eerste versnelling). Ook een leuk detail van deze auto is de voorruitverwarming. Lees meer..

Deel deze klassieker
Met gepaste trots presenteren we deze bijzonder leuke en zeer zeldzame klassieker. Ondanks het feit dat de auto in grote aantallen is verkocht (van 1935 tot 1948), is de Morris 8 een zeldzame klassieker geworden. Deze Morris 8 Series E is van 1946 en is daarmee een van de laatst geproduceerde Morris 8. Uniek voor die tijd was dat de auto al gesynchroniseerde versnellingen had (uitgezonderd de eerste versnelling). Ook een leuk detail van deze auto is de voorruitverwarming.

De auto is voorzien van een origineel open (schuif)dak en verkeert in originele en nette conditie. Het nog originele (!) motorblok loopt rustig en soepel en ook de versnellingsbak schakelt naar behoren. Deze Morris 8 is in 1946 nieuw geleverd door de Morris dealer Westover Garage in Bournemouth. In de jaren 70 is de auto in Nederland gekomen. De auto is sindsdien goed onderhouden met oog voor originaliteit. Recent is zijn de stoelen volledig opnieuw met leer bekleed. De hemelbekleding is nog origineel. Waarschijnlijk is de auto in een zeer ver verleden overgespoten, het lakwerk is redelijk te noemen. Het heeft echter wel de mooie patina uit die tijd. Ook het chroomwerk is in goede conditie. Omwille van veiligheid heeft de vorige eigenaar extra (klassiek ogende) knipperlichten gemonteerd. De originele richtingaanwijzers werken trouwens nog prima.

Voor een videoimpressie zie: https://youtu.be/s9WLKBfdQUI

Samengevat is deze Morris 8 een bijzonder leuke, zeldzame en fijn rijdende klassieker met eenvoudige techniek. Voor wie van puur nostalgisch autorijden houdt, is dit zeker een aanrader.

Zie onze website https://www.klassiekaktief.nl


We are proud to present this particularly fun and very rare classic. Despite the fact that the car was sold in large numbers (from 1935 to 1948), the Morris 8 has become a rare classic. This Morris 8 Series E is from 1946 and is therefore one of the last produced Morris 8. Unique at the time was that the car already had synchronized gears (except first gear). Also a nice detail of this car is the windscreen heating.

The car has an original open (sliding) roof and is in original and neat condition. The still original (!) Engine runs smoothly and smoothly and the gearbox shifts properly. This Morris 8 was delivered new in 1946 by the Morris dealer Westover Garage in Bournemouth. The car arrived in the Netherlands in the 1970s. The car has since been well maintained with an eye for originality. The chairs have recently been completely reupholstered with leather. The headliner is still original. The car was probably repainted in a very distant past, the paintwork is reasonable. However, it does have the beautiful patina from that time. The chrome work is also in good condition. For safety reasons, the previous owner installed additional (classic-looking) turn signals. The original turn signals still work fine.

For a video impression, see: https://youtu.be/s9WLKBfdQUI

In summary, this Morris 8 is a very nice, rare and fine driving classic with simple technology. For those who love pure nostalgic driving, this is definitely recommended.

See our website https://www.klassiekaktief.nl

Interesse in deze schitterende oldtimer?

Neem vrijblijvend contact op met 033 3030 734 of mail naar info@klassiekaktief.nl. Wij vertellen u graag meer. De gewenste oldtimer niet gevonden? Plaats dan een zoekopdracht.

  • Bezichtiging graag op afspraak
  • Persoonlijk advies
  • Een vrijblijvende proefrit
  • Inruil van huidige auto bespreekbaar

neem contact op

Stationsweg 416
3925 CG Scherpenzeel
T 033-3030734
E info@klassiekaktief.nl
 

neem contact op

 

als eerste in jouw mailbox. Schrijf je nu in!